Raijmakers kansrijk in dubbelspel op WK Seniors

Frits Raijmakers, de bondscoach van het Nederlandse veteranentennis, maakt op de ITF Seniors World Individual Championships in Miami nog kans op eremetaal in het herendubbel- en gemengddubbelspel.

In het enkelspel is er geen Nederlandse inbreng meer op de WK Seniors, maar in het dubbelspel is onder meer Raijmakers (foto) nog in de race. Raijmakers staat in de kwartfinales van het herendubbelspel 60+ met de Fransman Didier Kaisserian en in de kwartfinales van het gemengddubbelspel met de Oostenrijkse Dagmar Sperneder.

In het herenenkelspel 60+ had Raijmakers de derde ronde bereikt en daarin verloor de nummer zes van de wereld van de Mexicaan Javier Ordaz met 6-2, 6-1.

Titelkansen zijn er verder nog in het gemengddubbelspel 50+. Lijstaanvoerders Annemiek Wissink en Frans Grimbergen staan in de halve eindstrijd en daarin spelen ze tegen het Israëlische koppel Yael Vitale Nadler/Gilad Bloom.

De als vijfde geplaatste Wissink verloor zelf in de kwartfinales 50+ van de ongeplaatste Amerikaanse Andrea Rice: 6-3, 6-2. Met Wissink werd de laatste nog actieve landgenoot (m/v) in het enkelspel uitgeschakeld op de WK Seniors.

Voor Liselot Prechtel en Carole de Bruin, respectievelijk als tweede en als zesde geplaatst in het damesenkelspel 55+, was het doek ook gevallen. Prechtel ging in de derde ronde met 6-0, 3-6, 7-6 (4) ten onder tegen de Argentijnse Marcela Voyame. De Bruin verloor in de tweede ronde van de Britse Gillian Brook: 6-2, 6-2.

Kwartfinales eindstation

In het damesdubbelspel 55+ hadden drie Nederlandse speelsters de laatste acht bereikt. Voor Wissink/De Bruin en het Nederlands/Zuid-Afrikaanse duo Jose de Wit/Christine van Coller was dat het eindstation. Patrick Marteijn en Hans van den Brande haalden in het herendubbelspel 55+ de kwartfinales.

Klik hier voor speelschema's en uitslagen van de ITF Seniors World Individual Championships.