Rojer en Tecau verliezen ook tweede groepswedstrijd in London

Voor Jean-Julien Rojer en Horia Tecau wordt het nog een hels karwei om zich te plaatsen voor de kruisfinales op de ATP Finals in London na een nederlaag in de tweede groepswedstrijd.

De Nederlandse/Roemeense combinatie, winnaar van de US Open, moest na een nederlaag tegen Pierre Hugues Herbert/Nicolas Mahut ook zijn meerdere erkennen in Henri Kontinen/John Peers, één van de twee koppels die nog kans maken om het seizoen als nummer één af te sluiten. 

De Fin Kontinen en de Australiër Peers wonnen in de O2 Arena met twee tiebreaks van Rojer en Tecau: 7-6 (3), 7-6 (6). In de tiebreak van de tweede set werkten Rojer en Tecau vanaf 6-3 nog wel drie wedstrijdpunten weg, maar een vierde (op 7-6) overleefden ze niet. Eerder in de set wisten Rojer en Tecau ook al meerderde wedstrijdpunten te overleven.

De eerste ontmoeting, eergisteren, eindigde voor Rojer en Tecau ook al in een nipte nederlaag. Ze kregen toen zelfs een wedstrijdpunt in de tweede set. In theorie kunnen de Nederlander en de Roemeen zich nog scharen bij de eerste twee koppels in groep Eltingh/Haarhuis, maar daarvoor zijn ze wel afhankelijk van andere resultaten. Zo moeten Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut de tweede groepswedstrijd winnen van Ryan Harrison en Michael Venus.

Rojer en Tecau veroverden twee jaar geleden de titel op de ATP Finals en sloten toen het jaar af als nummers één van de wereld. Dit jaar is de derde plaats het hoogst haalbare.

Klik hier voor meer informatie over de ATP Finals in London.