Rojer/Tecau onderuit in openingswedstrijd op ATP Finals

Jean-Julien Rojer en Horia Tecau hebben hun eerste wedstrijd op de Nitto ATP Finals in London verloren van Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut. Een pijnlijke nederlaag voor de Nederlands/Roemeense formatie, die een wedstrijdpunt kreeg in de tiebreak van de tweede set.

Rojer en Tecau, als derde geplaatst op de seizoenfinale dubbelspel, moest met 1-6, 7-6 (7), 10-8 hun meerdere erkennen in het Franse koppel, waar ze twee jaar geleden nog van wonnen in de groepsfase. Rojer en Tecau pakten later in de week de titel.

Rojer/Tecau was het betere duo voor een groot deel van de partij. Op 6-5 in de tiebreak van de tweede set kregen ze een wedstrijdpunt, maar Mahut serveerde de Fransen uit de problemen. Een dubbele fout van Tecau op 7-7 gaf Herbert de kans om de set uit te serveren.

In de supertiebreak werd een dubbele fout van Rojer op 8-8 de US Open-kampioenen fataal.

Rojer en Tecau spelen in de groep Eltingh/Haarhuis nog tegen Henri Kontinen/Jonathan Peers en Ryan Harrison/Michael Venus.

Klik hier voor meer informatie over de ATP Finals.