Wheelchair Doubles Masters: Buis/De Groot en Scheffers/Fernandez starten met zege

Marjolein Buis en Diede de Groot zijn in De Schaapskooi te Bemmel met een duidelijke zege begonnen aan de Wheelchair Doubles Masters, de seizoensfinale dubbelspel voor rolstoeltennissers. Ook Maikel Scheffers en de Argentijn Gustavo Fernandez kwamen niet in de problemen in hun eerste groepswedstrijd.

Het als eerste geplaatste, Nederlandse koppel Buis/De Groot was op het centre court, waar een tribune naast de baan was gebouwd, met 6-2, 6-1 te sterk voor de Italiaanse Giulia Capocci en de Duitse Katharina Kruger. "Het was wel goed voor een eerste wedstrijd", vond De Groot. "Een degelijke wedstrijd", zei Buis. "De tweede set was beter dan de eerste", aldus De Groot.

"Het is altijd lekker als je de eerste wedstrijd wint. Dat geeft wat minder druk voor de tweede wedstrijd", zei Buis. De Nederlandse titelkandidaten treden morgen weer aan. De Duitse Sabine Ellerbrock en landgenote Aniek van Koot zitten dan aan de andere kant van het net. "Het zou leuk zijn als dat ook zo makkelijk gaat, maar dat verwacht ik niet", lacht Buis.

Maikel Scheffers en Gustavo Fernandez begonnen met een duidelijke 6-0, 6-1 overwinning op het Nederlandse duo Ruben Spaargaren/Carlos Anker. De jonge Nederlanders kregen pas gisteren te horen dat zij werden toegelaten tot het toernooi, nadat de eerste twee reserve-koppels niet beschikbaar bleken te zijn. Spaargaren en Anker weerden zich kranig tegen de wereldtoppers. "We verliezen die eerste set 6-0, maar we hadden wel veel gamepoints", kijkt Anker terug. In de tweede set werd het 6-1, maar ook in deze set lieten Spaargaren en Anker meerdere gamepoints onbenut. Het verschil was niet zo groot als de uitslag doet vermoeden.

Anker en Spaargaren spelen donderdag vanaf 12.00 uur op baan 1 tegen de Spanjaarden Daniel Caverzaschi en Martin De La Puente. Scheffers en Fernandez treffen vanaf 13.00 uur Stephane Houdet en Nicolas Peifer uit Frankrijk op het centre court.

Spaanstra en Hunt onderuit

Michaela Spaanstra en Louise Hunt speelden een spannende wedstrijd op baan 1. Het Amerikaans/Britse duo Dana Mathewson/Lucy Shuker was uiteindelijk met 7-5, 6-3 te sterk. In de eerste set verspeelden Spaanstra en Hunt een 5-3 voorsprong. In set twee knokten ze zich juist terug. Van 5-1 werd het 5-3, maar op het vierde wedstrijdpunt capituleerden Spaanstra en Hunt.

Ga voor meer informatie naar de toernooiwebsite.