Nominaties Telesport Tennisser van het Jaar bekend

De nominaties voor de Telesport Tennisser van het Jaar zijn bekend. De verkiezing wordt voor de vijfde keer gehouden.

De jury heeft voor drie genomineerden bij de mannen en de vrouwen gekozen. De jury bestaat uit voormalige toptennissers Marcella Mesker, Kristie Boogert, Miriam Oremans, Jacco Eltingh, Paul Haarhuis, Michiel Schapers, Sjeng Schalken en Richard Krajicek. Het publiek kan stemmen in beide categorieën, tot vrijdagavond via www.telesport.nl/overzicht/tennis.

Bij de mannen zijn de nominaties voor Robin Haase, Jean-Julien Rojer en het Nederlandse Davis Cupteam. Haase heeft één van de beste seizoenen in zijn loopbaan achter de rug. Rojer won het dubbelspel van de US Open. Het Nederlands Davis Cupteam keerde terug in de Wereldgroep na een fraaie zege op Tsjechië.

Bij de vrouwen handhaafde Kiki Bertens zich in de top van de wereldranglijst. Richel Hogenkamp haalde voor het eerst de top honderd van de wereldranglijst. Arantxa Rus stond in de kwartfinales van de Ricoh Open in Rosmalen. Zij hebben de nominaties voor de verkiezing op zak.

De prijzen, de Richard Krajicek Award en de Betty Stöve Schaal, worden uitgereikt tijdens het Telesport Tennisser van het Jaar Diner op maandag 11 december in de Amsterdam Harbour Club.