Rolstoeltennisser Sam Schröder krijgt eerste Limburgse Tennis Talent Award

Sam Schröder heeft op 18 november de eerste editie van de Limburgse Tennis Talent Award in ontvangst mogen nemen. De prijs, in het leven geroepen door de districtsraad Limburg om Limburgs tennistalent te stimuleren en waar mogelijk te begeleiden naar de top, is een erkenning van de indrukwekkende recente resultaten van Schröder. De achttienjarige tennisser uit Geleen veroverde dit jaar bij de quads in het enkelspel maar liefst zes titels. 

Door die prestaties bezet Schröder inmiddels de zesde plaats op de ITF-seniorenranking bij de quads en is hij bij de junioren zelfs lijstaanvoerder. Bovendien sleepte hij in 2017 in het dubbelspel nog eens zeven prijzen in de wacht.

Aan dit zeer succesvolle seizoen kwam een aantal weken geleden echter een abrupt einde voor Schröder. Begin november werd bekend dat hij vanwege ziekte langdurig uit de roulatie is. Dat was ook de reden dat van het district Limburg voorzitter Ed Snaphaan en voorzitter breedtetennis Hans Moonen op 18 november bij Schröder thuis op bezoek gingen om de prijs te overhandigen. Ook voorzitter Rene Kuijer van TC Keerweide, de club waar de jongeling lid is, was daar van de partij.