Schoofs onderuit in eerste ronde ITF-toernooi Nules

Bibiane Schoofs is in de eerste ronde van het ITF-toernooi in het Spaanse Nules (25,000 dollar) uitgeschakeld. De nummer één van de plaatsingslijst verloor van Estrella Cabeza-Candela.

Schoofs moest met 7-6 (10) en 6-1 haar meerdere erkennen in de Spaanse qualifier. De dertigjarige Cabeza-Candela stond in 2013 nog bij de beste honderd speelsters van de wereld (plaats 95), maar is nu de nummer 367 van de wereld.

Schoofs kwam in de eerste set terug van een 3-1 achterstand. Ze nam zelfs een break voorsprong door met 4-3 voor te komen, maar ze leverde daarna haar opslag in. In de tiebreak kreeg de speelster uit Ede meerdere setpoints, maar Cabeza-Candela trok met 12-10 aan het langste eind.

Na een vroege break in de tweede set kwam Schoofs met 3-0 achter. Ze brak de Spaanse nog wel één keer, maar de drie daaropvolgende games gingen naar Cabeza-Candela.

Schoofs is bezig aan een goed jaar. Ze haalde in oktober het de finale van het ITF-toernooi in het Canadese Saguenay (60,000 dollar). Ze komt daardoor in de buurt van de beste tweehonderd speelsters op de wereldranglijst. De 29-jarige Schoofs is momenteel de nummer 211 op de wereldranglijst.