Sels, Westerhof, Blankers en Cameron kwalificeren zich voor hoofdtoernooi

Het kwalificatietoernooi voor de Nederlandse Loterij NK Tennis is achter de rug en de volgende spelers hebben het hoofdschema bereikt: Jelle Sels, Boy Westerhof, Lizette Blankers en Dainah Cameron.

Sels (foto) vocht een zinderend gevecht uit met Justin Eleveld en trok met 7-5, 2-6, 7-6 (2) aan het langste eind. In het hoofdschema neemt hij het dinsdag op tegen Westerhof, die in een interessante partij de 21-jarige Gijs Brouwer terugwees: 6-3, 6-4.

Bij de dames rekende Cameron in de laatste ronde af met Noa Liauw-A-Fong. Ook in haar derde optreden in drie dagen tijd stond ze geen set af: 7-5, 6-4. Blankers won met 6-3, 6-3 van Anastasiya Mulder.

De laatste nog openstaande plekken in de enkelspelcategorieën zijn hiermee opgevuld. De eerste ronde-wedstrijden in het hoofdschema bij de mannen en de vrouwen zien er als volgt uit:

Heren:

Robin Haase-Scott Griekspoor (dinsdag)

Jelle Sels-Boy Westerhof (dinsdag)

Botic van de Zandschulp-Jasper Smit

Ryan Nijboer-Tallon Griekspoor

Dames:

Chayenne Ewijk-Donnaroza Gouvernante (maandag)

Stephanie Visscher-Annelou Nab (maandag)

Nikki Luttikhuis-Dainah Cameron

Lizette Blankers-Olga Kalyuzhnaya

Wil jij zien wie zich dit jaar tot nationale kampioenen kronen? Bestel hier kaarten voor de Nederlandse Loterij NK Tennis.

NRK

Berry Korst en Rutger Bakker hebben zich bij de mannelijke rolstoeltennissers door de kwalificaties geslagen. Korst mag het komende week opnemen tegen titelverdediger Maikel Scheffers. Bakker treft de als tweede geplaatste Ruben Spaargaren. Bij de dames was er geen kwalificatietoernooi rolstoeltennis.