Wat kun je 's winters met je tennisvrienden doen?

Het tennisseizoen is voor de meeste spelers aan zijn eind gekomen. Tijd om tot rust te komen en jezelf op te laden voor een nieuw seizoen. Kun jij je tennisvrienden in die periode niet missen? Dan is er genoeg leuks dat je in de winter samen kunt ondernemen. Hieronder geven wij een aantal tips voor tennisgerelateerde activiteiten! 

Video: de trailer van de film Borg/McEnroe

Naar de (tennis)film

Regent het buiten of gaat de temperatuur richting het vriespunt? Ga dan met je vrienden lekker naar de bioscoop. Momenteel zijn er twee films te zien waarin tennis het hoofdonderwerp is: Battle of the Sexes en Borg vs McEnroe.

De film Battle of the Sexes vertelt het waargebeurde verhaal van de legendarische tenniswedstrijd uit 1973 tussen de 55-jarige Bobby Riggs en de 29-jarige Billie Jean King. King, destijds de nummer twee van de wereld, accepteerde de uitdaging van haar mannelijke collega, die vond dat het vrouwentennis niet veel voorstelde. De wedstrijd was een groots evenement in de Amerikaanse sportgeschiedenis. De film Borg vs. McEnroe volgt de rivaliteit tussen de twee grootheden Björn Borg en John McEnroe. In 1980 troffen zij elkaar in een legendarische Wimbledon-finale, die nog steeds als een van de beste wedstrijden in de geschiedenis van de sport wordt gezien. De 24-jarige Borg kon zijn vijfde Wimbledon op rij winnen, en de 21-jarige McEnroe was de enige die Borg daar nog van af kon houden. Meer nog dan een gevecht tussen twee wereldtoppers was het een ontmoeting tussen twee totaal contrasterende personen. De film is nog even te zien in de bioscoop.

Bezoek de NK Tennis

Van 11 tot en met 17 december worden in Rotterdam de Nederlandse loterij NK Tennis gehouden. In het Topsportcentrum in Rotterdam kan men een week lang genieten van Nederlands beste tennissers. Botic van de Zandschulp gaat proberen om zijn titel te prolongeren Hij versloeg vorig jaar als 21-jarige debutant in een zinderende finale Robin Haase, de winnaar van het NK in 2014 en 2015. Haase is dit jaar weer van de partij en zal er alles aan doen om de nationale titel dit jaar weer binnen te slepen. Echter heeft hij ook geduchte tegenstand van de nummer twee van Nederland, Tallon Griekspoor, die de laatste maanden prima resultaten boekte op allerlei toernooien.

Bij de vrouwen verraste Bibiane Schoofs vorig jaar de hoger gerangschikte Arantxa Rus, maar is er dit jaar niet bij om haar titel te verdedigen; Chayenne Ewijk is als eerste geplaatst bij de dames. Bij de rolstoeltennissers zullen Maikel Scheffers en Diede de Groot net als vorig jaar de titel proberen te halen. Lees hier meer over de deelnemers aan de NK.

Ga naar het ABN AMRO World Tennis Tournament

Van 10 tot en met 18 februari is Rotterdam opnieuw de bestemming van toptennis met het ABN AMRO World Tennis Tournament op het programma. Op  de 45e editie van het toernooi  zullen net als de voorgaande jaren zullen veel wereldtoppers aanwezig zijn. Zo hebben Stanislas Wawrinka, Grigor Dimitrov, Alexander Zverev, Jo-Wilfried Tsonga (de winnaar van vorig jaar), Nick Kyrgios en Robin Haase hun deelname al bevestigd.Het ABN AMRO World Tennis Tournament is een complete dag of avond uit, waar voor iedere bezoeker wat te beleven valt. Op Sports Plaza kan je allerlei tennisvormen beoefenen. Hier zijn ook de trainingen van de toppers te zien en tevens wordt  het 10e ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament hier gespeeld. Wil jij ook de hele week genieten van toptennis in Rotterdam? Bestel dan nu hier je tickets.

Nieuwe tennisgame: Tennis World Tour

Speelde jij vroeger ook vaak Top Spin of Virtua Tennis tegen je tennisvrienden en durf je je vrienden wel weer eens uit te dagen? Dan moet je nog heel even geduld hebben, want over een paar maanden komt er (eindelijk) weer een nieuwe tennisgame op de markt. Tennis World Tour komt in de lente van 2018 uit en zal beschikbaar zijn voor de PlayStation 4, Xbox One en de PC.Het spel komt behoorlijk overeen met wat je op de televisie ziet. De game zal beschikken over dertig professionele tennissers, waaronder spelers uit de Benelux.. Bekijk hier alvast de trailer van de game.

Padel of beachtennis

Mocht je toch  een balletje willen slaan, dan kun je een uitstapje maken naar de padelbaan. Padel is een racketsport die zich het beste omschrijft als een combinatie tussen squash en tennis. Je speelt het als dubbelteam op een veld van 20 x 10 meter dat is omgeven door een glazen wand en hekwerk. Er zijn zowel binnen- als buitenbanen. De sport is makkelijk te leren en je krijgt vaak leuke en spannende rally’s. Bekijk hier de dichtstbijzijnde padelbanen bij jou in de buurt. Maar ook beachtennis is leuk om eens te proberen, en dat kan ook in de winter. Er zijn zowel buitenbanen als indoorbanen waar je beachtennis kan spelen. Bekijk hier alle locaties.