Australian Open: Bertens treft Amerikaanse belofte

Kiki Bertens is bij de loting voor de Australian Open gekoppeld aan de Amerikaanse tiener Christine Bellis. Allerminst een gemakkelijke opgave voor de hoogst genoteerde Nederlandse, die vorig jaar op Roland Garros van Bellis verloor. Richel Hogenkamop treft Lara Arruabarena in de eerste ronde. Robin Haase neemt het op tegen een speler uit het kwalificatietoernooi.

De achttienjarige Bellis is de nummer 46 van de wereld. Ze debuteert op de Australian Open, maar haalde vorig jaar al wel de derde ronde van Roland Garros en in 2016 de derde ronde van de US Open.

Die derde ronde in Parijs bereikte ze ten koste van Bertens. Het werd vorig jaar 6-3, 7-6 (5) voor Bellis. Bertens won de eerste ontmoeting een aantal weken eerder in Rome.

Bij een overwinning speelt Bertens, als dertigste geplaatst in Melbourne, tegen de Amerikaanse Nicole Gibbs of een qualifier.

Hogenkamp treft in de bovenste helft van het schema de Spaanse Lara Arruabarrena en mag het bij een overwinning opnemen tegen Kristia Ahn of Barbora Strycova in de tweede ronde.
Arruabarena is de nummer 84 van de wereld.

Haase in kwart Federer

Voor Robin Haase lonkt een ontmoeting met Roger Federer in de derde ronde, al is dat nog ver weg. De Hagenaar, die in vorm is getuige zijn kwartfinale in Pune en halve finale in Auckland, speelt in de eerste ronde tegen een qualifier. Bij een overwinning wacht Richard Gasquet (29) of Blaz Kavcic  in de tweede schifting. 

Ga voor meer informatie naar de website van de Australian Open.