De Bakker verliest in tweede ronde van Future in Egypte

Thiemo de Bakker is uitgeschakeld in de tweede ronde van het Futuretoernooi (15,000 dollar) in Sharm El Sheikh.

De Zuid-Hollander, als vijfde geplaatst op het Egyptische hardcourt, moest zijn meerdere erkennen in de Italiaan Roberto Marcora: 7-5, 7-6 (4). In 2015 had Marcora ook van De Bakker gewonnen in hun eerste onderlinge duel.

Het toernooi in Sharm El Sheikh was De Bakker zijn eerste van het jaar. De Bakker sloot het vorige jaar af als de nummer 370 van de wereld. Hij beëindigde zijn seizoen, in oktober, op de plaats waar hij dit seizoen is begonnen. De Bakker pakte bij zijn één-na-laatste optreden de titel door in een Nederlandse finale van Gijs Brouwer te winnen. In september bezorgde hij het Nederlands Davis Cupteam nog een punt in de wedstrijd tegen Tsjechië door van Lukas Rosol te winnen.