Kamiji ook in Melbourne te sterk voor Van Koot

Rolstoeltennisster Aniek van Koot heeft de finale van de Melbourne Wheelchair Tennis Open verloren. De nummer één van de wereld, Yui Kamiji uit Japan, was voor de tweede week op rij te sterk voor Van Koot.

Van Koot, de nummer vier van de plaatsingslijst in Melbourne, moest met 7-6 (4) en 6-1 haar meerdere erkennen in de 23-jarige Japanse. Van Koot en Kamiji speelden vorige week ook al tegen elkaar in de eindstrijd van het Super Series-toernooi in Sydney. Kamiji won toen met 3-6, 6-2 en 6-3.

Van Koot haalde greep samen met Marjolein Buis ook net naast de titel in het dubbelspel. De nummers één van de plaatsingslijst gingen met 6-2 en 6-4 onderuit tegen het Chinese koppel Hui Min Huang en Zhenzhen Zhu. Huang en Zhu hadden een mooie week in Melbourne. In de halve finales hadden ze ook al gewonnen van de als tweede geplaatste Kgothatso Montjane en Lucy Shuker.

Van Koot kent met twee finaleplaatsen in het enkelspel een goede voorbereiding op het rolstoeltennistoernooi van de Australian Open. De speelster uit Winterswijk won het enkelspel in Melbourne in 2013. In het dubbelspel is Van Koot titelverdediger op de Australian Open. Ze won het toernooi vorig jaar met de inmiddels gestopte Jiske Griffioen.