Kerkhove en Schoofs hebben nog één zege nodig in Melbourne

Lesley Kerkhove en Bibiane Schoofs staan op de rand van het hoofdschema van de Australian Open. Onze landgenotes hebben nog één zege nodig om zich te plaatsen voor het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar. 

Voor Schoofs (foto) werd het een lange dag in Melbourne. De partij van de speelster uit Ede tegen Naomi Broady stond als laatste op het programma. Schoofs haalde rond kwart over tien 's avonds de winst binnen tegen de 27-jarige Britse.

Schoofs versloeg Broady, de nummer zeven van de plaatsingslijst in de kwalificaties, met 7-6 (5) en 6-2. In de laatste ronde neemt Schoofs het op tegen Ivana Jorovic. De Servische won met 6-4 en 7-6 (6) van de Belgische Ysaline Bonaventure. De twintigjarige Jorovic won in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Arantxa Rus.

Kerkhove won in Melbourne in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi van Tamara Zidansek. De Zeeuwse was met 6-4 en 6-2 te sterk voor de twintigjarige speelster uit Slovenië, de nummer 132 op de wereldranglijst. Het regende voor de tweede dag op rij in Melbourne. De wedstrijden in het kwalificatietoernooi werden daarom binnen afgewerkt.

Kerkhove speelt voor een plek in het hoofdtoernooi van de eerste Grand Slam van het jaar tegen Anna Kalinskaya. De negentienjarige Russin schakelde de Amerikaanse Julia Boserup uit, 6-1, 6-4. Boserup was de nummer 24 van de plaatsingslijst in het kwalificatietoernooi.

Bekijk hier de loting van het kwalificatietoernooi voor de Australian Open.