Kerkhove en Schoofs houden zicht op hoofdschema Australian Open

Lesley Kerkhove en Bibiane Schoofs zijn nog in de race voor het hoofdschema van de Australian Open. Arantxa Rus struikelde over de eerste horde in het kwalificatietoernooi.

Kerkhove boekte een heel knappe zege over de als eerste geplaatste Sacha Vickery, de Amerikaanse nummer 105 van de wereld. Onze landgenote, die zeventig plaatsen lager staat, trok in iets minder dan twee uren tennis met 6-7 (2), 6-4, 6-3 aan het langste eind en speelt in de tweede ronde tegen de Sloveense Tamara Zidansek (WTA 180). 

Schoofs doet voor het eerst sinds 2014 mee aan de kwalificaties van een Grand Slam-toernooi. Ze bereikte zes jaar geleden ook al eens de tweede kwalificatieronde in Melbourne. De Gelderse plaatste zich ten koste van de Italiaanse Georgia Brescia voor de tweede ronde. Schoofs klopte de nummer 205 van de wereld met 7-5, 7-5 en treft vervolgens de Britse Naomi Broady.

Broady, de nummer 119 van de wereld, won vorig jaar van Schoofs (WTA 202) op een toernooi in Mumbai.

Schoofs en Kerkhove hebben nog twee overwiningen nodig om het hoofdtoernooi te bereiken. Kerkhove maakte vorig jaar in New York haar Grand Slam-debuut. Schoofs haalde één keer de derde en beslissende kwalificatieronde, op Wimbledon in 2012.

Rus redde het niet tegen de Servische Ivana Jorovic, de nummer 280 van de wereld. Het werd 6-3, 6-4.

Klik hier voor de loting van het dameskwalificatietoernooi op de Australian Open.