Twee finales voor De Groot op Australian Open

Diede de Groot heeft op de Australian Open zowel de finale van het enkel- als het dubbelspel bereikt. Voor de rolstoeltennisster uit Woerden is het haar eerste eindstrijd in het enkelspel in Melbourne.

De Groot, de nummer twee van de plaatsingslijst, won in de halve finales met 6-2 en 6-3 van Aniek van Koot. Van Koot had eerder dit jaar nog gewonnen van De Groot bij het Sydney Wheelchair Tennis Open. Het werd toen 7-6 (5) en 6-4 voor Van Koot.

In de eindstrijd neemt De Groot het op tegen de nummer één van de wereld, Yui Kamiji uit Japan. Zij won met 6-3 en 6-2 van de Duitse Sabine Ellerbrock. De Groot en Kamiji speelden eind vorig jaar tijdens de NEC Wheelchair Masters voor het laatst tegen elkaar. De Groot schreef toen het toernooi op haar naam door de Japanse te verslaan, 7-5, 6-4.

Ook in het dubbelspel spelen De Groot en Kamiji tegen elkaar. De Groot haalde met Aniek van Koot de eindstrijd door te winnen van het Duitse duo Ellerbrock en Katharina Kruger, 6-2, 6-4. Kamiji was samen met Marjolein Buis te sterk voor Kgothatso Montjane en Lucy Shuker, 6-1 en 6-3.

De Groot en Van Koot haalden vorig jaar ook de finale van het dubbelspel in Melbourne. Van Koot won toen met de inmiddels gestopte Jiske Griffioen van De Groot en Kamiji, 6-3, 6-2.

Bekijk hier de loting van het damesenkelspel op het rolstoeltennistoernooi van de Australian Open.