Tweede dubbeltitel voor Buis op Australian Open

Marjolein Buis heeft voor de vijfde keer in haar loopbaan het dubbelspel op een Grand Slam gewonnen. In de finale van de Australian Open waren Buis en haar Japanse partner Yui Kamiji te sterk voor het Nederlandse duo Diede de Groot en Aniek van Koot.

De als eerste geplaatste Buis en Kamiji versloeg de Nederlandse nummers twee van de plaatsingslijst met 6-0 en 6-4. Voor Buis was het haar tweede titel in het dubbelspel op de Australian Open. Ze won het toernooi ook in 2016, ook toen had ze Kamiji aan haar zijde.

De eerste zeven games in de partij gingen naar Buis en haar Japanse partner. In het vervolg van de tweede set kwamen De Groot en Van Koot met 2-3 en 3-4 voor, maar door drie games op rij te winnen ging de zege met 6-4 naar Buis en Kamiji.

Buis heeft nu vijf Grand Slam-titels in het dubbelspel achter haar naam staan. De speelster uit Beuningen, de nummer één van de wereld op de dubbelranking, won naast haar twee titels op de Australian Open ook twee keer Roland Garros (2012 en 2017) en de US Open (2017). Buis kroonde zich eind vorig jaar met Diede de Groot ook tot winnares van de Uniqlo Wheelchair Tennis Masters in het Gelderse Bemmel.