Van Koot in finale Sydney na winst op De Groot

Aniek van Koot heeft ten koste van Diede de Groot de finale bereikt van het rolstoeltennistoernooi in Sydney, een ITF Super Series-toernooi.

Van Koot, de nummer vijf van de wereld, won het Nederlandse onderonsje met 7-6 (5), 6-4. Voor de tweede wedstrijd op rij zat ze tegenover een landgenote. In de kwartfinales klopte ze Marjolein Buis. Yui Kamiji is de laatste horde op weg naar de titel. De Japanse nummer één van de wereld gunde Sabine Ellerbrock slechts één game: 6-1, 6-0.

Van Koot hoopt voor het eerst sinds Wimbledon 2016 van Kamiji te winnen. Vorig jaar won de Japanse zes keer op rij. De stand in de onderlinge ontmoetingen is 18-15 voor de 23-jarige Kamiji.

In het dubbelspel vormden Van Koot en De Groot een duo en onze landgenotes kwamen net tekort voor de titel. Kamiji en haar Britse dubbelpartner Lucy Shuker trokken in de finale met 6-4, 6-3 aan het langste eind.

Klik hier voor speelschema's en uitslagen van de Sydney Wheelchair Tennis Open.