Van Koot op herhaling tegen Kamiji in finale 'down under'

Aniek van Koot heeft voor de tweede week op rij de finale bereikt van een toernooi op de ITF Wheelchair Tennis Tour en wederom stuit ze op Yui Kamiji. 

Van Koot en Kamiji zijn twee grote rivalen, die elkaar al heel vaak troffen in finales en halve finales op officiële toernooien. De Japanse nummer één van de wereld leidt in de onderlinge duels met 19-15. Ze won de laatste zeven ontmoetingen waaronder vorige week in Sydney (3-6, 6-2, 6-3).

De 27-jarige Van Koot hoopt morgen voor het eerst sinds de Paralympics in 2016 (halve finales) te winnen van haar vier jaar jongere rivale.

In Melbourne, een ITF Series 1-toernooi (Sydney was Super Series), rekende Van Koot in de halve finales af met Ziying Wang: 2-6, 6-2, 6-4. De Chinese Wang had een ronde eerder Diede De Groot, de nummer twee van de wereld, verrast. Kamiji klopte de Zuid-Afrikaanse Kgohatso Montjane met 6-1, 6-1. Voor Marjolein Buis viel deze week het doek in de eerste ronde.

Buis en Van Koot zijn de grote favorieten voor de titel in het dubbelspel. De lijstaanvoersters nemen het in de halve finales op tegen de Duitse Katharina Kruger en de Japanse Manami Tanaka.

Bij de mannen doen geen landgenoten mee aan het ITF 1 Series-toernooi in Melbourne, waar komende week het rolstoeltennistoernooi van de Australian Open begint. Maikel Scheffers, de beste mannelijke Nederlandse rolstoeltennisser, heeft de trip 'down under' dit jaar aan zich voorbij laten gaan na een lang en zwaar 2017.

Klik hier voor meer informatie over het ITF 1 Series-toernooi in Melbourne.