Fed Cupteam speelt in en tegen Australië voor behoud in de Wereldgroep

Zojuist heeft op het ITF kantoor in Londen de loting plaatsgevonden voor de play-offs duels van de Wereldgroep van de Fed Cup. Het Nederlands Fed Cupteam speelt op 21 en 22 april 2018 een uitwedstrijd tegen Australië.

Vertrouwen dat we dit kunnen winnen

Captain Paul Haarhuis over de loting: “Australië uit is geen gunstige loting. Het Australische team heeft een sterke formatie, maar ik heb vertrouwen in de meiden dat we dit kunnen winnen. Dat hebben we in 2015 ook laten zien, toen we met 4-1 van ze wonnen.”
 
Het Nederlands Fed Cupteam is na het 3-1 verlies tegen de Verenigde Staten afgelopen weekend veroordeeld tot een play-offs wedstrijd om in de Wereldgroep te blijven. 

Nederland vs. Australië

Nederland en Australië speelden 10 keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 8-2 in het voordeel van Australië. In 2015 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar, waarin Nederland met 4-1 won. Australië is de huidige nummer 13 van de wereldranglijst, en heeft met  Ashleigh Barty, de huidige nummer 16 van de wereldranglijst, een sterke lijstaanvoerder in de gelederen. Nederland staat op plek 7 van de wereldranglijst. De winnaar van deze ontmoeting speelt in 2019 in de Wereldgroep van de Fed Cup.