Mooie en drukke dagen voor Bogtstra op ITF 4 In-doorn Heuvelrug

In het Tenniscenter Heuvelrug begint dinsdag het hoofdtoernooi van het ITF 4 In-doorn Heuvelrug. Het toernooi in Doorn is het eerste internationale jeugdtoernooi van het jaar in Nederland.

De meisjes beginnen dinsdag aan het hoofdtoernooi. Isabelle Haverlag en Margriet Timmermans zijn de geplaatste Nederlandse speelsters in Doorn. Haverlag is de nummer vijf van de plaatsingslijst, Timmermans is als zevende geplaatst in Utrecht. De zestienjarige Haverlag speelde in aanloop naar het toernooi in eigen land drie toernooien in India. Ze won met Julie Belgraver het dubbelspel van de toernooien in Chandigarh en Kolkata.

De Belgische Victoria Kalaitzis voert de plaatsingslijst aan. Kalaitzis, de nummer 155 van de wereld op de juniorenranglijst, speelt in de eerste ronde tegen Marwa Hakimi. Zij kreeg net als Eniek van den Broek en Melissa Boyden (foto) een wildcard voor het hoofdtoernooi. De pas veertienjarige Boyden was al goed op dreef in 2018. Ze won het toernooi in het Bosnische Siroki Brijeg. Een week later haalde Boyden de eindstrijd bij het tweede toernooi in Siroki Brijeg.

In het jongenstoernooien zijn vijf Nederlandse tennissers rechtstreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten. Julian Prins voert de plaatsingslijst aan. Ook Jing Long Weng, Alec Deckers, Stijn Pel en Gijs Akkermans staan in het hoofdtoernooi.

''Het is een topweek. Het zijn mooie, maar drukke dagen. Er zijn nu ook nog wedstrijden bezig", zegt toernooidirecteur Charlotte Bogtstra maandagavond. Ze is voor het derde jaar op rij toernooidirecteur in Doorn. ''Het loopt hartstikke goed, we doen ons best.'' Bogtstra heeft het idee dat er meer Nederlandse jongens en meiden meedoen in Doorn. ''Het leukste voor het toernooi zou natuurlijk zijn dat er een Nederlander wint, maar we gaan zien hoe het loopt.''

Bekijk hier meer informatie over het ITF 4 In-doorn Heuvelrug.