Rojer en Tecau verslaan Haase en Middelkoop in Ahoy

Jean-Julien Rojer en Horia Tecau hebben de halve finales bereikt van het dubbelspel op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Ze versloegen Robin Haase en Matwé Middelkoop.

De als vierde geplaatste Rojer en Tecau wonnen met 6-1 en 6-2 van het Nederlandse duo. Haase en Middelkoop hadden een wildcard ontvangen voor het hoofdtoernooi. Rojer en zijn Roemeense partner maakten een einde aan de zegereeks van Haase en Middelkoop. Ze waren vijf wedstrijden op rij ongeslagen, vorige week wonnen Haase en Middelkoop het dubbelspel op het ATP-toernooi in Sofia.

In de eerste game werkten Rojer en Tecau gelijk drie breakkansen weg. Ze plaatsten bij 2-1 de eerste break van de partij. In de eerste set gaven Rojer en Tecau daarna geen game meer prijs, 6-1. In set twee waren twee breaks in het voordeel van Rojer en Tecau genoeg voor de winst, 6-2.

In de halve eindstrijd wacht Rojer en Tecau mogelijk een ontmoeting met de nummers twee van de plaatsingslijst, Oliver Marach en Mate Pavic. De winnaars van de Australian Open spelen later tegen Damir Dzumhur en Filip Krajinovic. Bekijk hier de loting van het dubbelspel in Rotterdam.