Schuurs en Kerkhove verstoren Amerikaans rentreefeestje Serena Williams

Het Nederlands Fed Cupteam heeft het treffen met de Verenigde Staten op een geweldige manier afgesloten. Demi Schuurs en Lesley Kerkhove (foto) versloegen Serena en Venus Williams met 6-2, 6-3.

Met haar vorig jaar geboren dochter in het publiek speelde Serena Williams haar eerste officiële wedstrijd sinds de (door haar gewonnen) Australian Open van 2017. Maar het verliep niet zoals zij, en met haar het Amerikaanse publiek, had gehoopt. Schuurs en Kerkhove, die voor het eerst samen speelden, verrasten de zusjes, die samen veertien Grand Slam-dubbeltitels veroverden.

Na een uur en zes minuten spelen stapten onze landgenotes als trotse winnaars van de baan. Door de zege bepaalden de Nederlandse vrouwen de eindstand op 3-1 en sloten ze het weekeinde met een goed gevoel af.

"Het is wel heel speciaal dat je mag dubbelen tegen Venus en Serena", vond Kerkhove. "Echt ongelooflijk, voor zoveel publiek spelen. Dat hebben we nog niet eerder meegemaakt. De eerste keer samen, tegen zo'n koppel. We hebben er echt van genoten", aldus Schuurs.

Captain Paul Haarhuis genoot ook van de dubbelspelwedstrijd. "Ik was echt onder de indruk. Het hele weekeinde aan de kant gezeten, en dan zo die wedstrijd aangepakt. Ze moeten vaker spelen. Deze meiden hebben ons iets om te lachen gegeven. We gaan met een iets beter gevoel het vliegtuig in."

Het was bij vlagen enorm indrukwekkend hoe onze landgenotes het illustere duo uitspeelde op de indoorhardcourtbaan in Asheville. Met enorm dynamisch en tactisch sterk spel gaven Schuurs en Kerkhove het Amerikaanse duo heel weinig kans om in de rally te komen. Met name Schuurs was op dreef. De Limburgse dubbelspecialiste liet zien waarom ze dit jaar al twee WTA-titels in het dubbelspel veroverde. Met knappe returns en schitterende volleys leidde ze het Nederlandse koppel naar de winst.

In beide sets hadden de Oranje-vrouwen al direct een break te pakken en lieten ze aanvankelijk de kansen op een dubbele break liggen. Uiteindelijk kwam die dubbele break er in beide sets. Door een korte volley van Kerkhove kreeg Nederland op 5-3 in de tweede set een eerste wedstrijdpunt. Venus Williams serveerde er één weg, maar capituleerde op het tweede. 

"We hadden soms gewoon geen antwoord. Ze waren te goed", concludeerde Venus Williams.

De VS speelt tegen Frankrijk in de halve finales van het landentoernooi voor vrouwen. Het Nederlands Fed Cupteam kan zich gaan opmaken voor een promotie/degradatiewedstrijd op 21 en 22 april. Lees in dit bericht wat de mogelijke tegenstanders zijn.

Klik hier voor nieuws over het Nederlands Fed Cupteam en volg de verrichtingen ook via Facebook