Sterke Haase klopt De Bakker in eerste ronde Rotterdam

Robin Haase heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. De Hagenaar won het Nederlandse onderonsje met Thiemo de Bakker.

Haase was met 6-2, 6-2 te sterk voor de Westlander. Haase had ook de laatste ontmoeting op ATP-niveau, in Gstaad in 2016, gewonnen. Het duel vorig jaar op de Challenger in Scheveningen was een prooi voor De Bakker. De stand in de onderlinge duels op internationaal niveau is nu 4-3 in het voordeel van Haase. De Bakker was anderhalve week geleden nog zo goed op dreef tegen Adrian Mannarino in de Davis Cup, maar kwam er tegen Haase niet aan te pas, vooral door een grote hoeveelheid onnodige fouten.

Haase brak De Bakker in de beginfase van de wedstrijd. Met een slimme return dwong de Hagenaar drie breakpoints af. Door een afzwaaier van De Bakker was de break op love een feit, 2-1. Met solide opslagbeurten hield Haase de voorsprong vast, 4-2. Met zijn eerste dubbele fout van de partij leverde De Bakker voor de tweede keer zijn opslag in, 5-2. Haase serveerde zich daarna op love naar setwinst, 6-2.

De Bakker werkte in de eerste game van de tweede set gelijk twee breakpoints weg. Haase kwam niet in de problemen op eigen service. Hij kwam met zijn derde game op love op 2-2.  Met een goede return op een tweede service van De Bakker kreeg Haase weer twee breakkansen. De Bakker sloeg wederom een dubbele fout op breakpoint tegen, 3-2. De Bakker maakte teveel onnodige fouten, in totaal sloeg hij er 32. Bij 4-2 leverde hij wederom zijn opslag in. Haase leverde daarna zijn zoveelste solide opslagbeurt af, 6-2.

In de tweede ronde treft Haase wederom een Nederlandse tegenstander, Tallon Griekspoor. De tennisser uit Nieuw-Vennep won dinsdagavond verrassend van de als vijfde geplaatste Stanislas Wawrinka. Bekijk hier de loting van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam.