Van Rijthoven onderuit in tweede kwalificatieronde Rotterdam

Tim van Rijthoven heeft na één goede overwinning in de kwalificaties van het ABN AMRO World Tennis Tournament niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen. De Belg Ruben Bemelmans was te sterk.

De Belg, die op de Australian Open Lucas Pouille versloeg in de eerste ronde, won met 6-4, 6-3 van de twintigjarige Nederlander. Bemelmans, de nummer 121 van de wereld, serveerde heel solide en won 25 van de 29 punten met zijn eerste opslag. Van Rijthoven produceerde weliswaar meer aces (tien om vijf), maar had het toch een stuk lastiger in zijn servicegames dan Bemelmans, die in de hele partij geen breakpoint tegen kreeg.

Het blijft dus bij één overwinning voor Van Rijthoven in Ahoy, waar drie Nederlanders aan de start verschijnen. Robin Haase en Thiemo de Bakker spelen tegen elkaar in de eerste ronde en Tallon Griekspoor treft oud-kampioen Stanislas Wawrinka.

Van Rijthoven begon met een titel op zak (behaald in een Amerikaanse Future op gravel) aan de kwalificaties in Rotterdam, waar hij twee jaar geleden sneuvelde in de eerste kwalificatieronde.

Ga voor meer informatie naar de toernooiwebsite.