De Groot nummer één van de wereld na zege in Cajun Classic

Rolstoeltennisster Diede de Groot is de nieuwe nummer één op de wereldranglijst. Door haar toernooizege in de Cajun Classic passeert de speelster uit Woerden de Japanse Yui Kamiji op de wereldranglijst.

De Groot, de nummer één van de plaatsingslijst in het Amerikaanse Baton Rouge, won in de eindstrijd van Zhenzhen Zhu uit China. Het werd 6-3, 6-2 voor De Groot. Het was de eerste overwinning van De Groot op Zhu, de vorige drie confrontaties waren een prooi voor de Chinese.

Door de toernooizege is De Groot de nieuwe nummer één van de wereld. ''Het is een droom die uitkomt. Nummer één van de wereld!", twitterde De Groot na afloop van haar derde toernooizege op rij. De Groot won voor haar zege op de Cajun Classic ook het nieuwe toernooi de Georgia Open en de Australian Open.

De Groot treed in de voetsporen van Aniek van Koot, Jiske Griffioen, Esther Vergeer, Monique Kalkman-Van den Bosch en Chantal Vandierendonck. Ook zij voerden de wereldranglijst aan.

Ook dubbeltitel voor De Groot

Naast haar titel in het enkelspel won De Groot ook het dubbelspel op de Cajun Classic. Met de Britse Lucy Shuker wonnen ze in de eindstrijd van Aniek van Koot en Marjolein Buis, 2-6, 6-3 en 7-5. Het was een herhaling van de finale op de Georgia Open, ook toen trokken De Groot en Shuker aan het langste eind.