Sterk optreden Kiki Bertens tegen Serena Williams niet beloond

Kiki Bertens heeft in de tweede ronde van het sterk bezette WTA-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells nipt haar meerdere moeten erkennen in Serena Williams. De Amerikaanse won met 7-6 (5), 7-5 maar in beide sets waren er kansen voor onze landgenote.

Serena Williams trok in een spannende partij tegen Kiki Bertens aan het langste eind.

Bertens had als nummer 29 van de plaatsingslijst een bye in de eerste ronde en voor Williams was het haar tweede optreden na een overwinning op Zarina Diyas. De misschien wel beste tennisster ooit is niet geplaatst op het toernooi in Indian Wells, tegenwoordig ook wel het 'het vijfde Grand Slam' genoemd. Williams maakte onlangs, tegen het Nederlands Fed Cupteam, haar rentree op de tennisbaan na een afwezigheid van een jaar vanwege het moederschap. In Indian Wells speelt ze voor het eerst weer in het enkelspel.

Bertens had in de openingsset aanvankelijk het betere van het spel en serveerde op 5-3 voor de winst. Williams knokte zich terug, op voor haar karakteristieke wijze, en trok in de tiebreak aan het langste eind. Haar service liet Bertens op belangrijke momenten in de steek. "Ze speelde goed in de eerste set, ze speelde heel goed in de eerste set zelfs", zei Williams na afloop. "Dat ik me zo terug wist te knokken was heel belangrijk."

Bertens gaf zich niet gewonnen toen Williams in set twee voor de winst serveerde op 5-4. Ze verlengde de partij, tot verbazing van het Amerikaanse publiek op het centre court in Indian Wells. Door een slordige servicebeurt van Nederlandse kant, met onder meer twee dubbele fouten, gaf ze Williams direct nog een kans om het uit te serveren. Die kans liet de 23-voudig Grand Slam-kampioene niet liggen. 

Bertens moest voor de derde keer buigen voor Williams, na de US Open in 2015 en Roland Garros in 2016. "Helaas niet mijn kansen gepakt", twitterde Bertens. "Terug naar de trainingsbaan."

Sister Act

Het Amerikaanse publiek was uiteraard blij met de winst van Williams. De toeschouwers kunnen nu uitkijken naar een nieuwe editie van 'Sister Act', aangezien Venus Williams haar tweede ronde-partij ook won.

Bertens verloor eerder met haar Zweedse partner Johanna Larsson in de eerste ronde van het damesdubbelspel van landgenote Demi Schuurs en Elise Mertens uit België. 

Klik hier voor de loting van het damesdubbelspel in Indian Wells.