Toernooizege Sijsling na opgave Van de Zandschulp

Igor Sijslijng heeft in het Franse Toulouse zijn tweede titel van 2018 veroverd. De Amsterdammer hoefde in de finale van het 15,000 dollar-toernooi tegen Botic van de Zandschulp slechts een set in actie te komen.

Van de Zandschulp gaf na één set op in de Nederlandse finale: 6-3. Zowel de dertigjarige Sijsling als zijn acht jaar jongere landgenoot was ongeplaatst. Samen stonden ze ook nog in de dubbelspelfinale, maar die titel moesten ze laten aan het Franse duo Dan Added/Albano Olivetti: 6-3, 7-5.  

Sijsling won in januari een Future in Engeland en onderweg naar de titel klopte hij Van de Zandschulp toen in de halve finales. Die titel was de eerste voor Sijsling sinds 2015. Sijsling is de nummer 468 op de wereldranglijst en is daarmee de zevende Nederlander, twee plaatsen achter Van de Zandschulp. De punten voor dit toernooi worden volgende week verrekend.

Sijsling en Van de Zandschulp spelen deze week allebei weer een Future in Frankrijk. Sijsling speelt tegen Damian Bayard in de eerste ronde. Van de Zandschulp treft  Maxim Tchoutakian. Klik hier voor de loting van het Futuretoernooi in Poitiers. In theorie is een Nederlandse finale weer mogelijk.