Haase verliest van Rublev in eerste ronde Monte Carlo

Robin Haase is in de eerste ronde van het toernooi in Monte Carlo uitgeschakeld. De Hagenaar moest zijn meerdere erkennen in Andrey Rublev.

Haase verloor in drie sets van de twintigjarige Rus, 7-6 (7), 2-6 en 7-5. De tennisser uit Moskou is de huidige nummer 33 op de wereldranglijst.

Haase maakte in de eerste set een break achterstand ongedaan. Hij kreeg vier setpoints om de set naar zich toe te trekken, maar het was Rublev die op zijn eerste setpoint in de tiebreak toesloeg, 9-7.

Haase kwam in de tweede set goed voor de dag. Hij kreeg geen enkel breakpoint tegen en hij had aan twee breaks genoeg voor de winst in de set, 6-2. In de derde set ging het lang gelijk op. Bij 6-5 kreeg Haase het lastig. Hij werkte nog wel knap twee matchpoints weg, maar met een dubbele fout leverde hij de wedstrijd in, 7-5.

Voor Haase was het zijn tweede partij op gravel dit seizoen. Hij verloor vorige week in de eerste ronde van het toernooi in Marrakech van de Bosniër Mirza Basic.