Mooie primeur voor Maarten ter Hofte op rolstoeltennistoernooi in Knokke

De veertienjarige Maarten ter Hofte heeft in zijn eerste internationale optreden gelijk de titel veroverd op een ITF Wheelchair Junior Series-toernooi in België. Daarnaast was er op de Knokke Zoute Junior Roller Open een finaleplaats voor Lizzy de Greef bij de meisjes en een titel voor Jinte Bos en Floor van Stijn in het gemengddubbelspel.

Ter Hofte won in de jongensfinale met 6-4, 7-6 (5) van landgenoot Xavier Donker nadat Donker in de groepfase nog te sterk was geweest (met 10-5 in de supertiebreak/derde set).

Lizzy de Greef sloeg zich naar de finale in het meisjestoernooi en daarin was de Amerikaanse Joanna Nieh een maatje te groot: 6-1, 6-1. Nieh had in de groepsfase afgerekend met Roos Schröder en Jinte Bos. De Greef klopte in de andere groep Floor van Stijn, Felice Lentze en de Russin Darina Ivanova.

Bos pakte met Floor van Stijn de titel in het gemengddubbelspel door in een zinderende finale het als eerste geplaatste koppel Schröder/Nieh te verslaan met 2-6, 6-3, 10-8.

Klik hier voor meer informatie over de Knokke Zoute Junior Roller Open.