Schoofs verliest kraker in halve finales, maar pakt wel titel dubbelspel

Een finaleplaats zat er net niet in voor Bibiane Schoofs op het ITF-toernooi in het Italiaanse Santa Margherita Di Pula, maar de Gelderse verzachtte de pijn door later op de dag de titel in het dubbelspel te veroveren.

In het enkelspel van het 25,000 dollar-toernooi, waar Schoofs als derde was geplaatst, moest onze landgenote na een spannende beslissende set haar meerdere erkennen in de als tweede geplaatste Myrtille Georges. De Francaise trok met 3-6, 6-2, 7-5 aan het langste eind na een derde set waarin Schoofs aanvankelijk een achterstand goedmaakte.

Schoofs kwam terug van 4-2 tot 4-4, maar in de slotfase moest ze alsnog buigen na een break op 6-5. Het was voor Schoofs de eerste halve eindstrijd van dit seizoen.

Vierde dubbelspeltitel 2018

In het dubbelspel boekte Schoofs al haar vierde toernooizege van dit seizoen. Ze won in de aanloop naar de Australian Open zelfs een WTA-toernooi met de Italiaanse Sara Errani. In Santa Margherita Di Pula versloeg ze samen met de Slowaakse Chantal Skamlova het duo Chiara Scholl/Jelena Simic in de finale met 6-2, 3-6, 10-7. Schoofs was voor dit toernooi de nummer 84 op de wereldranglijst voor dubbelspeelsters.