Scott Griekspoor door in kwalificaties Challenger Guadalajara

Scott Griekspoor is doorgedrongen tot de tweede ronde van het kwalificatietoernooi van een Challenger (50,000 dollar) in Guadalajara, Mexico.

De tennisser uit Nieuw Vennep was in de eerste ronde met 6-4, 7-6 (13) te sterk voor de Colombiaan Nicolas Barrientos. Griekspoor sloeg negen aces tegenover zes dubbele fouten. In de eerste set serveerde hij feilloos en kreeg hij geen enkel breakpoint tegen. Hij won de set dankzij één break met 6-4. In de tweede set gingen de spelers eenmaal door elkaars opslag en moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin trok Griekspoor na een lange strijd met 15-13 aan het langste eind.

Griekspoor heeft nu nog twee zeges nodig om het hoofdtoernooi te bereiken. In de tweede ronde van de kwalificaties speelt hij tegen de Dominicaan Jose Olivares, die Mauricio Rivera Caballero klopte met 6-3, 6-3.

Klik hier voor de loting van de kwalificaties van de Challenger in Guadalajara.