Scott Griekspoor op rand van hoofdschema in Guadalajara

Scott Griekspoor heeft nog één overwinning nodig om het hoofdtoernooi te bereiken van de Challenger (50,000 dollar) in het Mexicaanse Guadalajara.

De tennisser uit Nieuw Vennep was in de tweede kwalificatieronde met 6-3, 7-5 te sterk voor de Dominicaan Jose Olivares. Gisteren won Griekspoor met dezelfde soort cijfers van Nicolas Barrientos (6-4, 7-6).

Net als gisteren serveerde Griekspoor ook weer sterk. Hij werd geen één keer gebroken, ondanks vier breakspoints tegen. Hij won 37 van de 44 punten op zijn eerste opslag en had een eersteservice-percentage van 61 procent.

In de derde en beslissende ronde speelt Griekspoor tegen de Italiaan Federico Gaio, die de Mexicaan Lucas Gomez klopte met 6-3, 6-4. Gaio is de nummer 315 van de wereld. Griekspoor staat op nummer 298. Ze speelden niet eerder tegen elkaar.

Klik hier voor de loting van het kwalificatietoernooi van de Challenger in Guadalajara.