Bertens blijft steken in eerste ronde Rome

Kiki Bertens is uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA Premier-toernooi in Rome. De schitterende reeks in Madrid, waar ze de finale haalde en daarin zaterdagavond een bijna drie uren durende slijtagelslag leverde met Petra Kvitova, heeft zijn tol geëist. 

Kvitova had zich voor het toernooi al teruggetrokken, maar Bertens probeerde het toch in de Italiaanse hoofdstad. ertens moest in Rome haar meerdere erkennen in Maria Sakkari, een talentvolle Griekse die op 22-jarige leeftijd al een reguliere klant in de top vijftig is. Sakkari trok na bijna twee uren tennis met 6-2, 4-6, 6-3 aan het langste eind.

Bertens was kwetsbaar in haar servicegames in de eerste en derde set. Na de winst van de tweede set liep onze landgenote in de beslissende set achter de feiten aan. Bertens pakte slechts vijf van de veertien punten met haar eerste opslag. Sakkari was ook nog eens effectief; ze benutte twee van de twee breakpoints.

Op 5-3 serveerde Bertens om in de partij te blijven, maar keek ze al snel tegen een stand van 0-40 aan. Het eerste wedstrijdpunt was raak voor Sakkari.

Bertens en Sakkari stonden voor de tweede week op rij tegenover elkaar in de eerste ronde.  Onze landgenote won vorige week in Madrid met 6-4, 6-4.

Bertens doet niet mee aan het dubbelspel in Rome. Demi Schuurs wel. Met de Australische Ashleigh Barty bereikte ze de tweede ronde ten koste van Nicola Melichar en Kveta Peschke (6-3 6-2).