De Bakker en Sijsling verder in kwalificaties Challengers

Thiemo de Bakker en Igor Sijsling hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de kwalificaties van Challengers in respectievelijk Mestre en Loughborough. Beide Nederlanders hebben nog twee zeges nodig om het hoofdschema te bereiken.

De Bakker won in de jacht op het hoofdtoernooi in het Italiaanse Mestre (43,000 euro, gravel) zijn eerste wedstrijd van de Belg Romain Barbosa met 6-1, 6-4. Edoardo Eremin uit Italië is de tegenstander in de tweede ronde. 

In Loughborough (85,000 euro) herstelde Sijsling zich knap van het verlies van de tweede set tegen de Italiaan Julian Ocleppo. De Amsterdammer stelde in de beslissende set overtuigend orde op zaken: 6-4, 6-7 (2), 6-1. Sijsling speelt in de tweede ronde tegen de Italiaan Peter Bothwell, de nummer 793 van de wereld. Sijsling staat 384ste. Hij is als eerste geplaatst in het kwalificatietoernooi op het Britse hardcourt.

Miliaan Niesten verloor in Lougborough in de eerste kwalificatieronde van de Italiaan Andrea Vavassori: 3-6, 6-1, 6-0.

Klik hier voor meer informatie over de ATP Challengertour.