Haase komt net tekort tegen Shapovalov in Rome

Robin Haase is na een boeiend gevecht met de Canadese 'rising star' Denis Shapovalov uitgeschakeld in de tweede ronde van het ATP Masters 1000-toernooi in Rome.

De Hagenaar (ATP 44) moest na twee en half uur tennis met 7-6 (3), 6-7 (5), 6-3 zijn meerdere erkennen in Shapovalov, negentien jaar maar nu al de nummer 29 van de wereld.

Haase knokte zich aan het einde van de tweede set nog knap terug in een enerverende tiebreak. Onze landgenoot maakte daarin een schitterend eerste punt en liep uit naar 2-0 en 3-1, voordat Shapovalov zijn ritme hervond en de stand weer omdraaide (3-4). Bij een 4-5 achterstand en twee servicepunten voor Shapovalov stond Haase met zijn rug tegen de muur, maar mentaal sterk en met knap tennis sleepte hij de set met drie punten op rij toch nog binnen.

Haase was in het begin van de derde set dichtbij een break, maar Shapovalov hield stand waarna de kansen keerden. Tot frustratie van onze landgenoot verloor hij op 2-1 zijn servicegame. Met een knappe rebreak leek Haase weer helemaal terug te komen, maar mede door een dubbele fout werd het geen 3-3, maar 4-2. Shapovalov serveerde zich op 5-3 naar de winst ondanks dat Haase een eerste wedstrijdpunt nog weg werkte met een heerlijke uithaal met de forehand. Bij het tweede wedstrijdpunt had Haase geen antwoord op een goeie eerste opslag.

Haase plaatste zich met Jean-Julien Rojer ook voor de tweede ronde in het dubbelspel en daarin komen de Nederlanders uit tegen het als zesde geplaatste Colombiaanse koppel Juan Sebastian Cabal /Robert Farah.

Klik hier voor de loting van het herendubbelspel in Madrid.