Hogenkamp voegt zich bij Rus en Lemoine in Saint-Gaudens

Na Arantxa Rus en Quirine Lemoine heeft ook Richel Hogenkamp de tweede ronde bereikt van het ITF-toernooi in Saint-Gaudens. De Doetinchemse won in drie sets van Myrtille Georges.

De als vierde geplaatste Hogenkamp was met 6-3, 4-6 en 6-3 te sterk voor de voor eigen publiek spelende Georges. De 27-jarige Georges speelde vorige maand nog tegen Quirine Lemoine en Bibiane Schoofs bij toernooien in Santa Margherita di Pula. De Francaise verloor in de eerste ronde van Lemoine, 4-6, 7-5 en 7-6 (7). Een week later was Georges in de halve finales te sterk voor Schoofs, 3-6, 6-2 en 7-5.

Hogenkamp speelt in de tweede ronde tegen Valentini Grammatikopoulou. De 21-jarige Griekse, de nummer 174 op de wereldranglijst, versloeg in de eerste ronde de Australische qualifier Kimberly Birrell in drie sets, 4-6, 7-5 en 6-2.

Hogenkamp is na Arantxa Rus en Quirine Lemoine de derde Nederlandse in de tweede ronde in Saint-Gaudens. Rus treft de Italiaanse Jessica Pieri in de tweede ronde. Zij won vandaag met 6-3, 6-2 van Margot Yerolymos uit Frankrijk. Yerolymos verloor vorige week nog van Bibiane Schoofs in de kwalificaties voor het ITF-toernooi in Cagnes-Sur-Mer (100,000 dollar). Lemoine stuit op de Russin Valentyna Ivakhnenko in de tweede ronde.

Bekijk hier de loting van het ITF-toernooi in Saint-Gaudens.