Jeugdig talent Bublik completeert deelnemersveld

Alexander Bublik neemt het vanaf donderdag bij Melkhuisje Masters 2018 op tegen Robin Haase, Nicolas Jarry en Guillermo Garcia-Lopez. Hij is pas twintig jaar, komt uit voor Kazachstan en geldt als een grote belofte voor de nabije toekomst. Bublik werd overigens geboren in Gatchina, een plaats in de regio Sint-Petersburg.

Bublik drong vorig jaar op negentienjarige leeftijd al door tot de top100 (ATP95). Dit seizoen stokte zijn progressie. Een enkelbreuk tijdens de kwalificaties van het Masters toernooi in Indian Wells (begin maart) was daar debet aan. Momenteel neemt ‘Sasha’, zoals zijn bijnaam luidt, de 141ste positie in maar hij wil na zijn revalidatie zo snel mogelijk terugkeren inde top100. Daarmee begint hij in Hilversum waarna hij zich snel richting Parijs begeeft om het kwalificatietoernooi van Roland Garros te spelen.

Daarmee is het deelnemersveld voor de tweede editie van Melkhuisje Masters gecompleteerd.

Melkhuisje Masters is een driedaags evenement met vier top100-spelers. Zij spelen ieder in een poulesysteem allemaal tegen elkaar. Haase greep op het ‘gewijde’ gravel van ’t Melkhuisje, waar in de twintigste eeuw een ATP-toernooi werd georganiseerd, vorig jaar de eindzege.