NK Tennis 2018 verhuist naar tennislocatie in Alphen aan den Rijn

Van 10 tot en met 16 december 2018 worden bij Tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn de Nederlandse Kampioenschappen Tennis gehouden. De keuze voor Alphen aan den Rijn komt voort uit de wens het NK dichterbij het tennispubliek te brengen. Met de verhuizing van een evenementenlocatie naar een tennislocatie wordt een periode van NK’s bij Topsportcentrum Rotterdam afgesloten. De KNLTB kijkt tevreden terug op de 16-jarige samenwerking met Topsportcentrum Rotterdam en Rotterdam Topsport. De NK is het decor voor de titelstrijd om het nationale kampioenschap in zowel het enkel- als dubbelspel, inclusief het rolstoeltennis. De NK Tennis is het evenement waar de Nederlandse tennistop het tennisjaar afsluit.

Jacco Eltingh, Technisch Directeur van de KNLTB, is blij met de keuze voor Nieuwe Sloot als host van de NK in 2018. Eltingh: “We willen de NK dichter bij de mensen brengen in een meer tennis specifieke omgeving. Nieuwe Sloot is daar zeer geschikt voor. Bovendien hebben de mensen in Alphen aan den Rijn in het verleden laten zien dat zij goede evenementen neer kunnen zetten. Het jaarlijkse Challenger toernooi TEAN International gaat dit jaar helaas niet door, maar toch kunnen we met de NK tennis blijven vieren in deze tennisstad Alphen aan den Rijn. Het biedt de regio de kans om tennis op het hoogste niveau te blijven kijken. We zijn er ook van overtuigd dat een succesvol NK Tennis de bodem kan leggen voor een mogelijke terugkeer van een Challenger in Alphen aan den Rijn. Daarnaast werken we graag samen met locaties waar onze gecertificeerde tennisscholen trainen, wat ook in Alphen aan den Rijn het geval is met de Dutch Tennis Academy.”
 
Manager Dave Kok van Tenniscentrum Nieuwe Sloot reageert enthousiast op de komst van het NK Tennis naar Nieuwe Sloot. Kok: “Dit is prachtig nieuws voor Alphen aan den Rijn en ons tenniscentrum in het bijzonder. We zijn al eerder gastheer geweest van grote toernooien, zoals de World Team Cup in 2014. Dat we daar nu een NK Tennis aan toe mogen voegen is natuurlijk fantastisch.” Kok wil vooral samen met de tennisverenigingen in Alphen aan den Rijn de jeugd bij dit evenement betrekken: “Op het NK Tennis spelen de grote voorbeelden van onze jeugdspelers. In deze week vindt er al een JRT plaats en daarbij zullen wij er vooral voor de jongste jeugd een leuke week van maken.”
 
Voor de jeugdige rolstoeltennissers van TV Nieuwe Sloot wordt het NK Tennis in eigen huis helemaal een week om naar uit te kijken, want zij zien hun grote lokale held Diede de Groot op haar eigen club de nationale titel verdedigen. Bij de heren is Robin Haase de regerend Nederlands kampioen en bij de dames was het Chayenne Ewijk die met haar eerste nationale titel afgelopen winter de sterkste was in Rotterdam. Maikel Scheffers werd Nederlands Kampioen rolstoeltennis bij de heren.