Qualifier Schoofs verrast lijstaanvoerder in eerste ronde Cagnes-Sur-Mer

Bibiane Schoofs heeft eens te meer bewezen tot grootste daden in staat te zijn. De Gelderse verraste op het grote ITF-toernooi (100,000 dollar) in Cagnes-Sur-Mer lijstaanvoerder Carina Witthoeft, de nummer 59 van de wereld. Het werd 6-3, 6-4.

Geen moment was het verschil op de wereldranglijst, maar liefst 139 treden in het voordeel van de Duitse, zichtbaar op de gravelbaan in het Franse plaatsje. Schoofs liep in de openingsset uit naar 5-1. Witthoeft kwam terug tot 5-3 voordat Schoofs de set pakte.

Ook in set twee had Schoofs gelijk de touwtjes in handen, maar de Duitse maakte nog wel een 2-0 achterstand ongedaan. Op 4-3 kwam Witthoeft dankzij een break voor de enige keer in de set op voorsprong. Dat deed Schoofs weinig; ze brak gelijk terug en ging op 5-4 nogmaals door de opslag van haar opponente.

In de tweede ronde wacht een duel met Carol Zhao uit Canada of Danka Kovinic uit Montenegro. Laatstgenoemde zat Schoofs onlangs nog dwars in de kwalificaties van het WTA-toernooi in Istanbul. Schoofs verloor met 6-3, 3-6, 6-3 van Kovinic, de nummer 121 van de wereld.

Rus onderuit

Waar Schoofs een verrassende zege boekte, haar vierde achtereenvolgende na drie in de kwalificaties, ging Arantxa Rus al snel onderuit in Cagnes-Sur-Mer. Rus was als zesde geplaatst, maar had weinig in te brengen tegen Ons Jabeur uit Tunesië: 6-0, 6-3.

Rus komt nog in actie in het dubbelspel, met de Zweedse Rebecca Peterson. Schoofs vormt een koppel met de Roemeense Raluca Olaru.

Klik hier voor meer over het ITF-toernooi in Cagnes-Sur-Mer.