Rus en Lemoine bereiken tweede ronde in Saint-Gaudens

Arantxa Rus en Quirine Lemoine zijn goed begonnen aan het ITF-toernooi in Saint-Gaudens (60,000 dollar). Het duo plaatste zich voor de tweede ronde van het enkelspel.

Rus, de nummer twee van de plaatsingslijst in Frankrijk, won met 6-1 en 6-4 van Amandine Hesse. De Francaise maakte in de eerste set nog wel een break in de openingsgame ongedaan, maar daarna won Rus vijf games op rij, 6-1. In set twee toonde Rus veerkracht door van 2-0 achter terug te komen tot 2-2. Een break op 5-4 leverde de speelster uit Monster de winst in de partij op, 6-4.

Rus treft in de tweede ronde de winnares van de partij tussen de Italiaanse Jessica Pieri en de Francaise Margot Yerolymos. De 21-jarige Yerolymos, met een wildcard tot het hoofdtoernooi toegelaten, verloor vorige week in de kwalificaties van het ITF-toernooi in Cagnes-Sur-Mer (100,000 dollar) van Bibiane Schoofs.

Quirine Lemoine haalde de tweede ronde middels een fraaie zege op de als achtste geplaatste Misaki Doi, 7-5 en 6-4.

Lemoine verspeelde in de eerste set een 3-1 en een 5-3 voorsprong, maar ze sloeg bij 5-5 wederom toe op de opslag van de Japanse. Ze haalde op eigen service de set binnen, 7-5. In de tweede set nam Lemoine een 5-2 voorsprong. Doi kwam nog terug tot 5-4, maar Lemoine serveerde zich naar de winst, 6-4.

In de tweede ronde stuit Lemoine op Valentyna Ivakhnenko uit Rusland. Zij schakelde Jessika Ponchet uit, 6-7 (4), 6-2, 6-2.

Richel Hogenkamp komt ook nog in actie in Saint-Gaudens. De partij van de Doetinchemse werd door de regen verplaatst naar morgen. Ze speelt tegen Myrtille Georges uit Frankrijk. Bekijk hier de loting van het ITF-toernooi in Saint-Gaudens.