Bertens verliest van dubbelpartner in tweede ronde Libéma Open

Kiki Bertens heeft voor de derde keer in vier ontmoetingen verloren van Kirsten Flipkens, een goede vriendin en in Rosmalen tevens haar dubbelpartner. De Belgische won in de tweede ronde van de Libéma Open in drie sets: 6-4, 6-7 (7), 6-1.

Net als in de voorgaande vier duels ging de Nederlands/Belgische ontmoeting naar drie sets. Het scheelde echter weinig of Flipkens had het in twee sets beslist. Bertens serveerde om in de wedstrijd te blijven bij een 5-4 en 6-5 achterstand. In de tiebreak ging Flipkens, de nummer zestig van de wereld, met 5-3 aan de leiding. Bertens maakte hierna heel knap drie punten op rij en dacht ook een vierde, en daarmee, de set binnen te hebben. Ze balde zelfs als een vuistje nadat ze een strakke return op de voeten van Flipkens deponeerde. 

Flipkens kwam echter met een fraaie dropvolley op de proppen; Bertens reageerde te laat om hier nog bij te komen. Haar tweede setpunt, bij 7-6, was wel raak. Met een effectieve dropshot dwong ze een beslissende set af. Deze was minder spannend dan verwacht, al was het verschil minder groot dan de 6-1 stand doet vermoeden. 

Door de regen van donderdag werd deze tweede ronde-wedstrijd pas vandaag afgewerkt. Flikpens komt later vandaag in actie in de kwartfinales tegen de als achtste geplaatste Aryna Sabalenka uit Wit-Rusland. Ook staat er nog een dubbelspel op het programma waarin Bertens en Flipkens strijden voor een finaleplaats tegen het duo Xenia Knoll/Anna Smith.

Een ander NederBelgisch duo komt vandaag ook in actie. Demi Schuurs en Elise Mertens spelen voor een plaats in de halve finales en een wedstrijd tegen Lesley Kerkhove/Lidziya Marozava. De kans op een Nederlands onderonsje in de dubbelspelfinale is dus aanwezig.