Haase moet buigen voor Tomic op Libéma Open

Robin Haase is in de tweede ronde van de Libéma Open in Rosmalen blijven steken. De Hagenaar moest in twee sets zijn meerdere erkennen in de Australische qualifier Bernard Tomic.

Haase, de nummer zes van de plaatsingslijst, moest met 6-3 en 7-5 zijn meerdere erkennen in de 25-jarige Tomic. De voormalig nummer 17 van de wereld (november 2016) is afgezakt naar de 181ste positie op de wereldranglijst.

Tomic noteerde in zijn eerste game gelijk drie aces. Hij haalde de game op love binnen, 1-0. De in Stuttgart geboren Australiër had aan één benut breakpoint genoeg voor de winst in de eerste set. Tomic kreeg door een goed dropshot een breakkans op 3-2, die benutte de Australiër doordat Haase de bal net achter de lijn deponeerde. Die break was voldoende voor de winst, 6-3.

In set twee zorgde een mishit van Haase gelijk voor een break in de eerste game. Haase profiteerde goed van het slordige spel van Tomic in de achtste game. Hij maakte de break achterstand ongedaan, 4-4. Bij een stand van 5-5 zorgt Tomic met een smash voor een nieuwe break. Haase kreeg door een nonchalante smash van Tomic nog de kans op een break, maar de Australiër benutte uiteindelijk zijn tweede matchpoint, 7-5.

Haase had in de eerste ronde nog knap gewonnen van de verliezend finalist van vorig jaar, Ivo Karlovic. Haase stond voor het eerst sinds 2015 in de tweede ronde in Rosmalen. Hij haalde toen de laatste vier op het Brabantse gras.