Krunic te sterk voor Schoofs in tweede ronde Libéma Open

Bibiane Schoofs is in de tweede ronde van de Libéma Open in Rosmalen uitgeschakeld. De speelster uit Ede verloor in twee sets van Aleksandra Krunic uit Servië.

Schoofs moest met 7-5 en 6-2 haar meerdere erkennen in de 25-jarige Servische, de nummer 55 op de wereldranglijst. De dertigjarige Schoofs debuteerde in Rosmalen in het hoofdtoernooi, ze had een wildcard ontvangen van de toernooiorganisatie.

Met een uitstekende forehand haalde Schoofs de eerste break van de partij binnen. Ze kwam met 3-1 voor, maar daarna won Krunic drie games op rij. Schoofs haalde daarna coach Sven Vermeulen op de baan. Ze ging weer beter spelen en haalde met goede passing met de backhand de break binnen, 4-4. Daarna volgden de breaks elkaar op. Krunich benutte bij 5-5 haar vijfde breakpoint, daarna serveerde de Servische zich naar de winst, 7-5.

Na de winst in de set liet Krunic, die speelde met een ingepakte elleboog, zich behandelen aan haar bovenbeen. De Servische leek er verder geen last van te hebben. Ze brak Schoofs bij 1-1 op love. Krunic haalde in de slotfase haar beste tennis boven door Schoofs bij 4-2 wederom te breken. Schoofs werkte nog twee matchpoints weg, maar Krunic benutte haar derde wedstrijdpunt, 6-2.

Schoofs stond voor het eerst sinds 2011 in de tweede ronde van een WTA-toernooi. Ze haalde toen de kwartfinales bij het WTA-toernooi in Luxemburg. ''Bibiane speelde goed grastennis. Ik ben blij dat ze op de goede weg is'', had Krunic mooie woorden over voor haar opponente na de partij.

Arantxa Rus komt vandaag nog in actie in het enkelspel. Zij speelt tegen de als eerste geplaatste Coco Vandeweghe. Bekijk hier de loting van de Libéma Open.