Divers internationaal deelnemersveld bij Meppel Storks Cup

De Nederlandse junioren kunnen voor de derde week op rij aan de bak in eigen land. Na de toernooien in Amsterdam, Den Bosch en Castricum trekt het circus nu verder naar Meppel en Den Haag.

Op de banen van MLTC in Meppel staat een categorie 3-toernooi in de Tennis Europe Tour op het programma, de Meppel Storks Cup. Het hoofdtoernooi begint maandag in Meppel. ''We hebben mooi weer. Gelukkig, want de afgelopen jaren hebben we altijd een regendag gehad. Ik hoop dat we dit jaar de hal die achter ons clubhuis ligt niet hoeven te gebruiken'', zegt toernooidirecteur Adri van der Meulen.

Voor het tweede jaar op rij is Meppel Actief van de partij bij het toernooi. In samenwerking met de Meppeler tennisclub organiseert Meppel Actief de Meppel Actief Storks Cup, voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Meppel. ''We willen de jeugd bewegen om hier aan mee te doen. Ze zien dan ook hoe de deelnemers van twaalf tot veertien jaar tennissen. Ouders komen dan ook vaak mee, ze maken kennis met het tennispark. Daarna kunnen kinderen zich aanmelden, ze krijgen dan eerst een paar gratis tennislessen.''

Het deelnemersveld is heel divers dit jaar. ''Spelers uit de Verenigde Staten, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, Australië en Nieuw-Zeeland, Roemenië en Moldavië. Je kan echt zeggen dat het een internationaal toernooi is'', aldus Van der Meulen.

De nodigde internationale toppers wonnen al eens in Meppel. De Duitse Antonia Lottner, momenteel de nummer 128 van de wereld, won in Meppel. Drie jaar geleden greep Deney Wassermann (foto), momenteel actief in het juniorentoernooi van Wimbledon, de titel in Meppel. ''Dat maakt ons trots, daar doe je het voor. We zijn een categorie 3-toernooi, je ziet dat sommigen daarna door kunnen stoten naar een hoger niveau.''

Bij het ITF 4 Ockel Tournament Leeuwenbergh is er een grote Franse inbreng op de deelnemerslijst. Daarnaast komen ook de Nederlandse talenten in actie bij het toernooi tot achttien jaar. Christian Lerby is de hoogst geplaatste Nederlander op de deelnemerslijst. Daarnaast spelen onder andere ook Guy den Ouden, Stijn Pel, Thijmen Loof en Jesse den Hartog in Den Haag.

Bekijk hier meer informatie over de Meppel Storks Cup. Klik hier voor meer informatie over het ITF 4 Ockel Tournament Leeuwenbergh.