Dubbelslag voor De Groot op Wimbledon

Diede de Groot heeft na het enkelspel ook het dubbelspel op haar naam geschreven op Wimbledon. Met Yui Kamiji was ze oppermachtig in de finale tegen Sabine Ellerbrock en Lucy Shuker.

De Duits/Engelse combinatie die gisteren Aniek van Koot en Marjolein Buis de voet dwars zette, kwam er in de finale niet aan te pas. Het werd 6-1, 6-1 voor De Groot en haar Japanse dubbelpartner, die in het enkelspel juist elkaars grootste rivalen zijn. 

Een enkelspelfinale tussen de Japanse en de Nederlandse bleef uit omdat Van Koot van Kamiji won in de halve eindstrijd. Hierdoor behoudt De Groot de eerste plaats op de wereldranglijst voor rolstoeltennissters.

De Groot veroverde vorig jaar op Wimbledon haar eerste Grand Slam-titel in het enkelspel. Deze week toonde ze aan prima met de druk als titelverdediger om te kunnen gaan. De 21-jarige Nederlandse stond de hele week geen set af. Ze veroverde haar derde Grand Slam-titel in het enkelspel en tevens haar derde Grand Slam-titel in het dubbelspel.