In gesprek met… KNLTB Accountmanager Frank Neering

Tijdens de Libéma Open in Rosmalen zijn maar liefst 256 verenigingen in gesprek gegaan met Accountmanagers van de KNLTB. In een omgeving die tennis ademt konden verenigingen zelf thema’s aankaarten die zij hoog op het prioriteitenlijstje hebben staan. Vervolgens de taak aan de KNLTB Accountmanagers om goed te luisteren naar de feedback en de bestuurders diverse tips en tools aan te rijken. Maar wie zijn deze KNLTB Accountmanagers eigenlijk? En wat kunnen zij nou precies voor een vereniging betekenen? Frank Neering is Accountmanager voor de regio Noord Holland Noord en Friesland. Hij vertelt ons hoe een dag ‘In Gesprek Met’ in Rosmalen er uit zag en over zijn werk bij de KNLTB.

“Tijdens de Libéma Open stonden mijn werkdagen volledig in het teken van de verenigingen. Deze konden zich vooraf inschrijven “In gesprek met…” waarbij de bestuurders zelf een aantal thema’s konden bepalen. Deze thema’s besprak ik dan in gesprekken van 45-60 minuten. We hebben als KNLTB Accountmanagers ontzettend veel enthousiaste bestuurders gesproken, die we hopelijk weer wat tips & tools hebben kunnen geven, zodat er bij deze meer mensen meer gaan tennissen. 

Waar kan je als KNTLB Accountmanager verenigingen mee helpen?

“Het motto wat bij mij blijft hangen is “meer mensen, meer laten tennissen”. Dat is wat mij betreft het streven en daar gaan wij natuurlijk voor. Ik wil persoonlijk bereiken dat de verenigingen (nog) meer de achterdeur dicht houden en daar met ze over in gesprek gaan. Koesteren wat je hebt (met name de jeugd) en zorgen dat je je leden blijft binden aan de verenigingen. Met de jaarlijkse instroom die wij hebben, kan je dan langzaam weer denken aan groei. Ik denk dat de KNLTB Accountmanager hier een zeer belangrijke rol in kan spelen. Ik merk tijdens mijn bezoeken dat bestuursleden vaak niet op de hoogte zijn van de vele mooie programma’s die wij faciliteren en vaak zelf maar het wiel uitvinden. Dat gaat dan ten koste van tijd die ze kunnen steken in het bijvoorbeeld organiseren van evenementen en leuke activiteiten. Verder wil ik door de vorming van de (nieuwe) kringen de samenwerking tussen de verenigingen weer een nieuwe impuls geven. Dit vanuit een bottum-up benadering waarbij de vereniging zelf de agenda bepalen.

Hoe bevalt het werken voor de KNLTB?

“Het werken in de (tennis)sport bevalt mij uitstekend. Hoe mooi is het om met gelijkgestemden iedere dag weer de tennissport naar een hoger niveau te tillen? Prachtig om een vereniging te adviseren waar je 20 jaar geleden een keer bent geweest en de herinneringen weer naar boven komen. Moet ook zeggen dat alle collega’s zeer behulpzaam zijn bij vragen en het lekker kort schakelen is daar waar nodig. Sfeer maak je uiteindelijk zelf, maar de vibe is wat mij betreft prima binnen de KNLTB. Kortom; allemaal mensen die hun hart bij de tennissport hebben liggen en er door samen te werken (weer) iets moois van proberen te maken!”

En hoe zit het met je tennis skills?

“Ik ben op mijn 7e begonnen met tennis en ik kan het helaas nog steeds niet. Alles doet mij pijn als ik op de baan sta, op maandag na de competitie loop ik krom van de spierpijn, maar ik kan er gewoonweg niet mee stoppen. Ik blijf gek op het spelletje waarbij ik het geluk heb dat er vele (lange) vriendschappen zijn ontstaan. Ik koester deze vriendschappen waarbij tennis een verbindende factor is en hopelijk nog lang blijft. Nog steeds ben ik wekelijks op de baan aan het ploeteren en mag ik mezelf sinds kort Nederlands kampioen competitie Heren 35+ noemen.”