Meer tennissen zorgt voor meer plezier: schrijf je in voor een toernooi!

Tennis bestaat naast trainen uit wedstrijden te spelen. Door veel wedstrijden te spelen word je steeds beter én krijg je meer plezier in de sport en dat zorgt er weer voor dat je langer blijft tennissen. Je hebt veel verschillende manieren om wedstrijden te spelen: vrij spelen op de club, meedoen aan een competitie of door je in te schrijven voor een toernooi. De KNLTB heeft per regio een uitgebreid toernooi-aanbod met veel verschillende soorten open toernooien, geschikt voor alle leeftijden en ieder spelniveau. Heb jij je nog niet ingeschreven voor een toernooi? Lees dan onderstaande informatie en ontdek hoe leuk het is om een toernooi te spelen. 

Verbeter jezelf en leer nieuwe mensen kennen

Wedstrijden spelen tijdens een toernooi is leuk want je speelt tegen nieuwe tegenstanders, vaak spelers van andere verenigingen. Dat werkt verfrissend en het zorgt ervoor dat je je kan meten aan het niveau van anderen. Je wil jezelf graag verbeteren en presteren in de vorm van het winnen van een prijs of omdat je je rating wil verbeteren.

Daarnaast is de sociale binding een enorme kracht van het spelen van toernooien, je leert heel veel nieuwe mensen kennen, het is gezellig en je komt veel op andere plekken. Het ene toernooi kent een knock-out-systeem, het andere toernooi kiest voor poules, zodat je zeker bent van het spelen van meerdere wedstrijden. Als speler kan je je inschrijven voor meerdere categorieën: single, dubbel en mix. Welke toernooi(en) speel jij deze zomer?

Nieuwsgierig naar het open toernooi-aanbod bij jou in de buurt? Kijk dan op MijnKNLTB of klik hier.

Inschrijven voor een toernooi

Je kan je inschrijven voor een toernooi via het vernieuwde MijnKNLTB. Voordat je gebruik kan maken van deze website moet je eenmalig een account aanmaken. Bekijk hier de uitleg voordat je aan de slag gaat. Bij een volgend bezoek onthoudt de site je logingegevens. Op de website staan al je wedstrijden overzichtelijk bij elkaar, vind je een uitgebreid spelersprofiel met informatie over actuele rating en ranglijstpunten en kan je in jouw favorieten spelers, teams en toernooien terugvinden.

Heb je problemen met het aanmaken van een account, omdat je gegevens niet kloppen? Neem dan contact op met de ledenadministrateur van jouw vereniging zodat hij je gegevens kan wijzigen in de ledenadministratie. Wanneer jouw gegevens zijn gewijzigd kun je je account aanmaken. 

Doe mee aan de TennisDirect Circuit & Masters

Ben jij een tennisser die het leuk vindt om te singelen? Doe dan tijdens de zomermaanden mee aan het TennisDirect Circuit! Iedere speler ontvangt punten voor de ranglijst door deel te nemen aan een enkelspel onderdeel van een KNLTB open toernooi. Hoe hoger je positie op de ranglijst, des te groter is de kans dat je wordt uitgenodigd voor de TennisDirect Masters, om je zo te meten met andere uit jouw categorie en zo mee kan strijden voor de felbegeerde titel: TennisDirect Master 2018. Klik hier voor meer informatie.