Nederlands Fed Cupteam thuis tegen Canada

Zojuist heeft op het ITF kantoor in Londen de loting plaatsgevonden voor Wereldgroep II van de Fed Cup. Het Nederlands Fed Cupteam speelt op 9 en 10 februari 2019 een thuiswedstrijd tegen Canada, de huidige nummer 17 van de wereldranglijst. In september wordt bekend waar het duel gespeeld gaat worden en zal ook de ondergrond bekend worden gemaakt.

Captain Paul Haarhuis verheugt zich op een wedstrijd voor eigen publiek: “Het is goed nieuws dat we na vier jaar weer eens op eigen bodem kunnen spelen. Een thuiswedstrijd past beter in de toernooiplanning van de speelsters, zodat we met het beste team kunnen aantreden. Ook hebben we nu het voordeel dat we zelf de ondergrond mogen bepalen. We kijken er naar uit en hopen op veel support van het thuispubliek.”
 
Het Nederlands Fed Cupteam komt in 2019 in Wereldgroep II uit na het 4-1 verlies tegen Australië in de play-offs van Wereldgroep I.

Nederland vs. Canada

Nederland en Canada speelden zes keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 3-3. In 1987 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar, waarin Canada met 3-0 won. Canada is de huidige nummer 17 van de wereldranglijst, en heeft als sterkste speler Eugenie Bouchard, de huidige nummer 123 van de wereldranglijst. Nederland staat op plek 10 van de wereldranglijst.