Nederlandse zeges op Amstelpark Tennis Academy Trophy

Daan van Dijk heeft bij de jongens tot zestien jaar de Amstelpark Tennis Academy Trophy op zijn naam geschreven. Ook bij de meisjes was er Nederlands succes. Floor van Nunen (foto) won bij de meisjes tot veertien jaar.

De halve finales van het toernooi in Amsterdam kleurden bij de jongens tot zestien jaar al oranje. De Australische qualifier Jay Dylan Hara Friend was de vreemde eend in de bijt. Van Dijk versloeg Friend met 6-0 en 6-3.

Daarna nam de als vijfde geplaatste Van Dijk het in de finale op tegen Luca van den Berg, de nummer zeven van de plaatsingslijst. Van Dijk trok met 7-5 en 6-1 aan het langste eind. Van den Berg had in de halve finales een einde gemaakt aan de zegereeks van Frank Jonker, 7-5, 2-6 en 6-1. Jonker had vorige week het de Hugo Ekker Tennis Academy Cup gewonnen.

Voor Van Dijk was het zijn eerste finale in 2018. Hij was in januari goed op dreef bij twee toernooien in Noorwegen. Hij haalde in Stavanger en Bergen de halve finales.

Van Nunen klopt Belgische tegenstanders in Amsterdam

Floor van Nunen had een uitstekende week op de banen van Amstelpark. De ongeplaatste speelster was in de eindstrijd te sterk voor de Belgische nummer tien van de plaatsingslijst, Coralie Debruyne. Van Nunen won in drie sets, 5-7, 6-4 en 6-0.

Van Nunen zat in Amsterdam de nodige Belgische speelsters dwars. Naast haar zege in de finale won ze op weg naar de eindstrijd ook nog van drie Belgische speelsters. Van Nunen speelde op de Hugo Ekker Tennis Academy Cup nog in de categorie tot zestien jaar, ze haalde toen de kwartfinales.

Spaanse zege bij Bakkum Dutch Junior Open

Bij de TC Bakkum Dutch Junior Open was er geen Nederlandse inbreng in de finales. Bij het Grade 2-toernooi ging de zege naar de ongeplaatste Carlos Alcaraz Garfia. De Spanjaard won in de finale van de als elfde geplaatste Pool Filip Kolasinski, 6-3, 6-1.

Bij de meisjes ging de eindzege naar Kamilla Bartone uit Letland. Zij was in de finale te sterk voor de Franse qualifier Elsa Jacquemot, 6-1, 4-6 en 7-5.