Peter Wessels nieuwe Assistent-Bondscoach NTC bij KNLTB

Oud-toptennisser Peter Wessels wordt per 1 oktober de nieuwe Assistent-Bondscoach op het Nationaal Tennis Centrum (NTC) van de KNLTB. De aanstelling van oud-toptennissers zoals Wessels is onderdeel van het nieuwe toptennisplan ‘Five Steps to the Top’. De KNLTB wil hiermee zowel de jeugd als ook de huidige toptennissers meer begeleiden met als doel in de komende jaren meer Nederlandse tennissers in de wereldtop te krijgen.

Rechts op de foto Peter Wessels. 

Peter Wessels maakte in 1996 zijn debuut tijdens het ATP-toernooi van Rosmalen en speelde op verschillende Grand Slam toernooien. Zijn hoogste positie op de ATP-wereldranglijst was in 2005, als nummer 72 van de wereld. In 2006 haalde hij samen met Michaëlla Krajicek voor Nederland een historische tweede plek bij de Hopman Cup. In 2009 beëindigde hij zijn professionele tenniscarrière. Hij werkt sinds 2010 in Abu Dhabi en Dubai bij een tennisschool en heeft regelmatig met Roger Federer getraind in Dubai. Wessels was eerder dit jaar een van de 15 oud-toptennissers die deelnam aan de versnelde trainerscursus, waarbij hij zijn C-licentie tot tenniscoach behaalde.

Wessels heeft zin in zijn nieuwe uitdaging in Nederland. “Tennis is mijn passie en een rode draad in mijn leven, eerst als proftennisser en nu als trainer en sparringpartner. Het is natuurlijk een eer om in Dubai te trainen met Roger Federer als hij zich in de winter voorbereidt op een nieuw seizoen. Ik kijk er naar uit nu in Nederland aan de slag te gaan met de Nederlandse spelers en hen te begeleiden naar een toekomst als toptennisser.”

Met de aanstelling van Peter Wessels als Assistent-Bondscoach is het team van bondscoaches compleet. Bas Coulier is Bondscoach NTC (Nationaal Tennis Centrum). Paul Haarhuis, Roel Oostdam en Marcel Vos werden al eerder benoemd als respectievelijk Bondscoach Heren, Dames en Jeugd. Met Elise Tamaëla als travelling coach trok de bond al eerder een oud-toptennisser en coach aan. De bondscoaches en travelling coaches zijn onderdeel van het talent gestuurde programma ‘Five Steps to the Top’ voor de jongste jeugd tot en met de Future, Challenger en ATP/WTA spelers. Met dit toptennisplan wil de KNLTB de komende jaren meer Nederlandse tennissers in de wereldtop krijgen.

Jacco Eltingh, Technisch Directeur KNLTB: “Ik ben blij dat we met Peter weer een oud-topspeler aan ons verbonden hebben. Peter past qua karakter goed in het team, hij heeft een uitgesproken mening, goed inzicht en veel ervaring in het prof-circuit. Hij zal samen met Bas een constante factor op het NTC zijn en met zijn ervaring en professionele manier van werken de kwaliteit van de trainingen waarborgen.” Op het NTC in Almere wordt getraind door de jeugd vanaf 15/16 jaar, Future/Challenger en ATP/WTA spelers. Het NTC verhuist in september 2019 naar Amstelveen. Peter Wessels heeft 10 reisweken per jaar om groepen spelers te begeleiden tijdens toernooien.